Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.4.2008, Pavel Bureš, recenze
Tento kapesní počítač je zajímavý hned z několika hledisek. Stojí stejně jako tři dobře vybavené notebooky, nosí se na ruce a je vybavený OS Windows CE .NET 6.0. Kteří uživatelé výhody Zypadu ocení a kdo by se měl naopak poohlédnout po jiném PDA?
monikash (42) | 30.5.20088:56
Navigační tlačítka nad displejem mi připadnou trochu neobvykle umístěná. Spíš bych je viděla pod displejem. Řekla bych, že je pohodlnější mít displej nahoře ­(jako hodinky­) a ovládat to z vnitřní strany ruky.
Taky by se to dalo použít ve zdravotnictví při fixaci zápěstí. :­-P
Odpovědět0  0
John O´Braien | 29.5.20080:27
Tohle typická mašinka do práce. S něčím podobným jsem přišel do styku v DHL ­- Dublin airport. Jen z toho ještě trčel drát a na jeho konci byl snímač na EANy­(čárové kódy­). Jinak to bylo na chlup stejný.
Odpovědět0  0
jjj | 15.5.200820:55
Autore a i ostatni, laskave si uvetomte, ze toto NENI PDA, ktere si koupite na pouzivani domu. Cena naprosto odpovida, nejde o to, kolik pristroj podobnych vlastnosti stoji pro home usera, jde o to, ze tyto pristroje a­) vydrzi relativne velmi hrube zachazeni b­) dodavateli nedela vetsinou problem i temer zniceny pristroj opravit ­"zadarmo­", respektive si tento servis platite prave v porizovaci cene.
Pokud to chcete s necim srovnavat, tak s terminaly pouzivanymi ve skladech ­(napr Symbol­) a podobne, protoze to je presne ucel takovychto zarizeni. V principu jde samozrejme o ­"obycejna­" PDA za par Kc.

Tudiz zehrat na to, ze na pristroji nefunguje automapa ... presne toto je naprosto mimo. GPS se pouziva prave v rozsahlejsich skladech pro lokalizaci jednotlivych skladniku a jejich navigaci na misto kde je ulozeno pozadovane zbozi. Stejne tak v takovychto prostorach je zajisteno pokryti WiFi => to ze pristroj ­"neslysi­" vzdalenejsi site je naprosto nezajimava vlastnost, nekdy dokonce spise prednost.

BTW ­"je přístroj voděodolný, pod proud tekoucí vody jsme ho ale nedávali­" lol, tak toto uz opravdu svedci o znalostech autora. Nez neco napisu, tak si zjistim alespon zaklady. Napr neco i IP kryti pristroju, ze.
Odpovědět0  0
Pavel Bureš (140) | 15.5.200822:49
Dobrý den.
1­) O tom, že tento přístroj není pro běžné uživatele, se v článku zmiňuji, či to lze alespoň pochopit z kontextu.
2­) Výrobce nám nepovolil provádět testy odolnosti, jinak bych ho samozřejmě mile rád ponořil do umyvadla i pustil na zem. Vzhledem k uvedenému je třeba se spokojit s tím, že výrobce tvrdí, že přístroj voděodolný je.
3­) Já absenci mapového softwaru nepovažuji za zásadní nedostatek, ale je samozřejmě třeba tuto informaci v článku zmínit.
4­) Ohledně dosahu Wi­-Fi můžeme polemizovat. Citlivost je totiž opravdu malá, což může způsobit např. problémy při pohybu po okrajích areálu ­(skladu, atp.­) a je třeba s tím počítat při návrhu či úpravách Wi­-Fi sítě.
Odpovědět0  0
Miroslav Jindra (220) | 23.4.200816:42
Dejte mi do ruky starý baťoh, tubu chemoprenu, obycejny palmtop­/pocket PC a 2 kila za praci a udelam vam tohle taky. 60 litru... rofl.
Odpovědět0  0
SmirickyT (3) | 17.5.200822:15
Presne tak. Kdo potrebuje PDA na zapesti, tak si koupi lep­[idlo a remen. A muze s nim vyrazit do hor, do skladu, nebo kontrolovat obcanky na ulici :­-­)­)­))
Odpovědět0  0
Miko_zrovnabezloginu | 22.4.200812:31
tak jsem byl opravdu zvědav a výsledek mě velmi zklamal. Uvidíme až na trh přijdou ohebné displeje zda tento starý nápad z prostředí sci­-fi někdo posune blíže skutečnosti. 60000+­- za tohle je opravdu špatný vtip.
Odpovědět0  0
631275 (287) | 22.4.200813:02
Ta cena je opravdu lehce mimo. Nějak jsem ani po přečtení recenze nepochopil, co je na tom tak úžasného ­(ve smyslu že nechápu za co si nechá výrobce tak zaplatit­). Jediné, co se mi zamlouvá jsou možnosti konektivity, ale ty má kdejaký lepší telefon.

Hlavně, NA CO TO JE? Kdo to kdy kde na co použije?
Vezmeme li v potaz cenu, tak jedině nějaký manažer a ten si to nekoupí, protože je to imho dost ošklivý a do obleku by s tím ruku nedal.

Na stavbě se to taky těžko využije. S tak ubohym displayem výkres nezobrazím a bez quertz klávesnice se na tom nedá ani efektivně psát nějaká ta poznámka, navíc když už se píše, tak většinou do stavebního denníku a ve třech kopiích že ;­)

Ne, vážně mě nenapadá, kdo by to na co k čemu použil. Možná kdyby to umělo pořádně telefonovat a stálo to 16k....
Odpovědět0  0
petr_ (25) | 22.4.200814:48
využití může být v součinosti se čtečkou čárových kódů nebo rfid např. v logistice.
Odpovědět0  0
wrah (108) | 22.4.200815:00
Aby ses nedivil. Už toho manažera vidím, jak nejen vyhodí 60k za tohle, ale za dalších 50 si nechá ušít oblek s kratším levým rukávem. Někteří lidé jsou magoři..
Odpovědět0  0
631275 (287) | 22.4.200821:33
:D prave jsme si to predstavil. muhehe

ale budiz, kdyz uz si dal nekdo tu praci s vymyslenim tohodle, tak je to apson krok na ceste k produktu,ktery bude jednou pouzitelny. Leela bude mit radost
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.